Новини

У Вінниці центр розвитку для дітей із синдромом Дауна отримав нове приміщення

10 грудня 2020, 15:49

Будинок розташований майже у центрі міста, що зручно для відвідувачів. 

За дорученням міського голови Сергія Моргунова вінницькій ГО "Вінниця Даун Синдром" надали приміщення. Раніше його доводилось винаймати. Як повідомляють у сюжеті телеканалу "Віта", будинок знаходиться на вулиці Скалецького, в колишньому центрі муніципальних систем управління. Загалом цього року на підтримку центру "сонячних дітей" з міського бюджету виділили 348 тисяч гривень. Кошти використали на потреби діток та їхніх батьків.

За словами заступниці міського голови Галини Якубович, організації, які працюють з певними категоріями громадян, завжди отримують підтримку міської влади.

- Вже вони визначаються, що саме необхідно для їхньої громадської організації, звітують про використання коштів міській раді відповідно. І хочу сказати, що дійсно ми бачим, що дуже багато заходів проводиться з такими дітками, дуже цікаві ці заходи.

Наразі двоповерхове приміщення, у якому розмістилась організація "Вінниця Даун Синдром" потребує капітального ремонту. Активісти і батьки  "сонячних дітей" просять допомогти усіх небайдужих. За словами ексголови громадської організації Наталії Косницької, приміщення дуже зручно розташоване і доїхати до нього з різних кінців нашого міста є нескладно. Проте великий обсяг ремонтних робіт самим подужати батькам буде важко.

- Будем шукати, будем вдячні всім спонсорам, хто долучиться до цього, тому що ми розуміємо, що такий великий об'єм робіт накладається на плечі батьків.

Поділитися :