Новини

У Вінниці цього року висадять близько тисячі п'ятисот дерев

9 лютого 2022, 12:28

Озеленять вулиці, алеї, прибудинкові території. Це ділянки по Пирогова, Батозькій, Шепеля, Гніванському шосе, Київській, у центрі міста тощо.

Як інформує на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Сергій Моргунов, молоді дерева висадять також у парку «Хімік», у прибережних зонах на пляжах та у дворах багатоповерхівок.

Для висадки обирали породи, які найкраще пристосовані до наших умов та змін клімату: клени, липи, акації, платани, ясени, дуби. Віддавали перевагу деревам з міцним стовбуром, які витримують вітри.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram-канал https://t.me/mnb_vinn


За словами міського голови, як правило, висадка відбувається навесні або восени, щоб саджанці добре прижились. Також вже кілька років поспіль купуємо молоді дерева віком 6-12 років. Це вже міцні розвинуті саджанці заввишки два-чотири метри. Їхня крона швидше даватиме тінь.

"Зелень не просто елемент благоустрою, це цінний ресурс, який робить міське життя комфортнішим. Відомо, що рослини позитивно вливають на здоров'я людей, зменшують рівень вуличного шуму, поглинають надлишкову дощову воду, знижують температуру в спекотні дні. Минулого року у місті висадили понад тисячу нових дерев, у тому числі на заміну старих аварійних", - наголосив Сергій Моргунов.

Поділитися :