Новини

У Вінниці цього року запрацює новий хірургічний корпус лікарні швидкої допомоги

2 листопада 2021, 16:24

Загальна вартість об'єкту - 270 мільйонів гривень, 70% – кошти бюджету Вінницької громади і 30% – субвенція з держбюджету та держфонду регіонального розвитку.

Про це під час робочого візиту Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка повідомила заступниця міського голови Галина Якубович. За її словами, це наймасштабніший проєкт в галузі охорони здоров’я за останні роки. Пацієнтам надаватимуть висококваліфіковану екстрену медичну допомогу, в умовах цілодобового стаціонару. Наразі триває оснащення приміщень сучасним обладнанням. Облаштовують чотири нових операційних, відділення інтенсивної терапії на 18 ліжок та залу телемедицини.

«Коли ми працювали з італійцями, у госпіталі Пресвятого серця м. Неграр, вони допомагали нам правильно організувати всі маршрути до пацієнта, як правильно зробити розмежування потоків в лікарні. Ми реконструювали 657 м², це 4 приміщення під те обладнання, яке дала держава. Дуже вдячні за те, що ми вже отримали рентген-апарат, який працює, УЗД-апарат, КТ, маємо приміщення під ангіограф, ще чекаємо під МРТ», - розповіла заступниця міського голови.

Загальна вартість медичного обладнання, яким наразі оснащують приміщення нового хірургічного корпусу лікарні ШМД - 134,9 млн грн. З бюджету вінницької громади, для придбання обладнання виділено 60,9 млн грн. Вже закуплено апарати ШВЛ, монітори пацієнта, ультразвукові діагностичні системи.

 

Поділитися :