Новини

У Вінниці цьогоріч не встановлюватимуть новорічну ялинку, однак місто прикрасять

25 листопада 2020, 09:37

Цього року головної вінницької ялинки в Центральному парку імені Леонтовича не буде, а святкові заходи перенесуть в онлайн-формат. Проте  магістральні вулиці та центр міста таки прикрасять святковою ілюмінацією, а на Майдані Незалежності встановлять вертеп. 

Про це на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Зокрема міський голова зазначив, що серед вінничан розгорнулась справжня  дискусія з приводу встановлення чи невстановлення ялинки у парку.

"Я щиро бажаю, щоб новорічні свята вінничани зустріли не в лікарні, а в сімейному колі. І не наражали себе та рідних на небезпеку підхопити вірус", - написав Сергій Моргунов  

Одні мешканці громади вважають, що цього року головну ялинку Вінниці ставити не потрібно і краще ці ресурси спрямувати на лікарні для боротьби з COVID-19. Інші навпаки виступають за збереження цієї традиції, аби в цей складний період  у вінничан було б більше позитивних емоцій. Водночас, за словами Сергія Моргунова, нині ситуація щодо  захворюваності на коронавірус непроста, тому було прийнято рішення ялинки цьогоріч не встановлювати, а вулиці міста таки прикрасити святковою ілюмінацією. 

Також міський голова нагадав про важливість дотримання усіх протиепідемічних заходів та норм, оскільки карантинний 2020-й рік в усьому світі змінює підходи щодо святкування Нового року.

Поділитися :