Новини

У Вінниці для дітей загиблих Захисників та Захисниць організували автобусну екскурсію

1 червня 2023, 09:49

Близько 30 дітлахів та їх батьків вже встигли проїхатися Вінницею та насолодитися екскурсією. 

Як повідомляє "Місто над Бугом", перший рейс екскурсії містом для дітлахів полеглих Захисників та Захисниць пройшов за підтримки департаменту соціальної політики ВМР та Офісу туризму. 

Стартувавши біля центрального автовокзалу о 9:00, маленькі вінничани проїхались містом, слухаючи цікаві розповіді про історію Вінниці. 

"Я дуже рада, що для дітей створюють такі незабутні враження, тому що не кожна родина може дозволити собі такі. Я рада, що не тільки звичайним сиротам, але й дітям загиблих також влаштовують такі екскурсії", - каже учасниця екскурсії пані Вікторія.

Директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова зауважує, що такі заходи дуже важливі для дітей, особливо під час воєнного стану, щоб вони могли відволіктись і отримали гарні враження. Також нагадала, що у Вінницькому Центральному парку з 13:00 будуть відбуватися заходи до святкування Дня захисту дітей.

"Сьогодні, 1 червня, День захисту дітей. Дуже важливо, щоб дітки розслабилися, відчули свято, тому що ми знаємо, що воєнний стан і важливо підтримати діток. Саме департамент соціальної політики у співпраці з Офісом туризму проопрацювали таку поїздку, щоб діти сімей загиблих Захисників та Захисниць трошечки відволіклись і отримали гарні враження від поїздки... Ми охопимо десь близько 100 дітей таких категорій. Щоб діти пізнали краще наше місто і, я думаю не кожен був у такому гарному автобусі, проїхатися містом, взнати історію нашої Вінниці. Все для того, щоб сьогодні зробити для дітей наших свято, щоб воно було світлим, привітним і щоб діти відчули радість", - додає Валентина Войткова.

Фото: МНБ 

Поділитися :