Новини

У Вінниці до кінця місяця запрацює нова муніципальна ПЛР – лабораторія

6 жовтня 2020, 10:49

На облаштування нової ПЛР- лабораторії виділили понад 4 млн гривень з бюджету міста. Тут зможуть перевіряти до 600 зразків за добу, що дасть можливість локалізувати поширення інфекції. 

Як зазначив у своєму дописі на Фейсбук міський голова Сергій Моргунов,  міська ПЛР-лабораторія запрацює у лікувально-діагностичному центрі на вулиці Київській, де розміститься відділ діагностики.

«При максимальних потужностях лаборанти зможуть перевірити 600 зразків за добу. Чим більше будемо проводити тестів і виявляти COVID-19, тим швидше зможемо локалізувати поширення інфекції. Тому створення ПЛР-лабораторії був одним з ключових пунктів медичного блоку нашої антикризової програми «Вінничани важливі». На її облаштування ми виділили кошти з бюджету громади. Медики працюватимуть на новітньому обладнанні. Кажуть, що готові приступити до роботи: пройшли відповідне навчання» - зауважив Сергій Моргунов.

Також міський голова повідомив, що лабораторія зможе робити дослідження і на виявлення інших збудників хвороб,  в тому числі гепатити А, В, С. Це важливий внесок у підготовку системи охорони здоров’я до можливих спалахів епідемій.

 

Фото - Вінницька міська рада 

Поділитися :