Новини

У Вінниці дослідили рівень безбар'єрності

8 лютого 2022, 09:12

Результати стануть основою стратегічного документа з безбар’єрності. Його розробку завершать цього року.

Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Сергій Моргунов, майже 150 тисяч вінничан – потенційно маломобільні. Це не тільки люди з інвалідністю, а і мешканці поважного віку, вагітні жінки, батьки з візочками, діти до 7 років тощо. Тому тема безбар’єрності, за словами міського голови, стосується кожного.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram-канал https://t.me/mnb_vinn


Створювати у місті простір, зручний для всіх, почали ще з 2006 року разом з головою ГО "Гармонія" Раїсою Панасюк. Минулого року спільно з цією організацією у місті започаткували новий проєкт "Вінниця без бар’єрів". У його рамках провели дослідження щодо визначення рівня безбар’єрності у Вінниці. Обстежили ділянки пішохідних зон та входи до будівель. Результати презентують незабаром, вони ляжуть в основу стратегічного документа з безбар’єрності. Роботу над ним мають закінчити цього року.

"Я запрошую до співпраці соціально відповідальний бізнес, громадськість, мешканців, адже ми є партнерами у створенні міського середовища, комфортного для усіх. Безбар’єрність – це не лише архітектурна доступність. Це комплекс рішень. І в першу чергу потрібно бути готовими до змін ментально", – наголосив Сергій Моргунов.

Читайте також:

Поділитися :