Новини

У Вінниці фіналізували ремонтні роботи на вулиці Якова Шепеля

19 вересня 2022, 09:32

Капітальний ремонт завершили попри труднощі, пов’язані з війною рф проти України.

Як повідомляє міська рада, проєкт оновлення ділянки від вулиці Я. Гальчевського до вулиці Д. Нечая передбачав комплексні рішення, які враховують інтереси пішоходів, велосипедистів, водіїв. Оновили не лише дорожнє полотно та асфальт тротуарів, а й встановили чотири павільйони для зупинок громадського транспорту, облаштували велодоріжки й встановили сучасне LED-освітлення. 

Інженерні комунікації тут прокладені під землею, зокрема, й електричні. Це забезпечує якісну стабільну подачу електроенергії споживачам, адже кабелі будуть захищені від пошкоджень, розповів заступник директора комунального господарства та благоустрою ВМР Юрій Ковальчук.

Під час капремонту замінили мережу водогону (574 м), тепломережу (253 м) - їх винесли за межі проїжджої частини, для зручності подальшого обслуговування.

Роботи на вулиці Я. Шепеля розпочали перед вторгненням росії в Україну, через те й призупинили. А вже в червні відновили роботу, хоча мали складності з паливно-мастильними матеріалами. Протяжність даної ділянки 670 метрів. Облаштовано 21 паркомісце та 24 опори освітлення на 48 світильників. А також три пішохідні переходи з підсвіткою для безпеки, - зазначив Юрій Ковальчук.

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов проінспектував, результат виконаної роботи та згадав, як приїжджав на цей об'єкт з попередньою інспекцією - за день до повномасштабного вторгнення. Вулиця Шепеля мала стати наступним інфраструктурним проєктом в районі Старого міста.

З початку воєнних дій ми зупинили будь-які роботи по благоустрою і капітальному ремонту у місті Вінниці, але з червня згідно з Постановою Кабміну України № 590, громадам було дозволено продовжувати ремонти. Це надало можливість завершити ремонт на вулиці Шепеля і привести до належного стану тепломережі і водогін, напередодні опалювального сезону. Також  задля комфорту всіх учасників руху. Окрім того, що у рамках проєкту було залучено кілька десятків працівників, а це теж робочі місця, зауважив Сергій Моргунов.

Очільник міста також зазначив, що наразі найважливіше для українського народу та вінничан зокрема - це найшвидша перемога і підтримка наших захисників всіма методами та можливостями. Оскільки війна внесла свої корективи в стратегічні плани мирного життя, проєкти, які ми фактично затверджували до вторгнення - призупинені.

Я маю надію, що після перемоги ми однозначно повернемося до того, що не змогли зробити у 2022 році, але найголовніше - перемога. Буде перемога, тоді будуть і плани, буде можливість і далі робити наше місто сучасним, комфортним і європейським, - наголосив Сергій Моргунов. 

 

Поділитися :