Новини

У Вінниці готують до відправки третій гуманітарний вантаж до Чорнобиля

11 травня 2022, 15:02

Фахівцям «Центрального підприємства з поводження радіоактивними відходами» мають передати 12 тонн продовольства.

Як інформують на сайті міської ради, серед продуктів першої необхідності 2 тонни борошна, 2 тонни сухого молока, 2 тонни цукру, 4 тонни кукурудзяної крупи і ще 2000 літрів олії, розфасованої в ПЕТ-пляшки. Про це розповів волонтер Дмитро Дідик, який задіяний в організаційних процесах.

“Цей вантаж допоможе забезпечити харчуванням працівників підприємства, яких там нині понад півтори тисячі. Всі вони продовжують працювати, зберігаючи наш спокій”, - сказав Дмитро Дідик.

Наразі це вже третій вантаж, який попрямує в зону відчуження з Вінниці. Раніше, окрім продовольства, фахівцям спеціалізованого підприємства доставляли засоби гігієни, медикаменти, спальники тощо. 

“Ми працюємо з перших днів війни і автомобілями доставляємо гуманітарну допомогу в різні регіони України. На жаль, багато шляхів зараз зруйновані, тому інколи бувають затримки з доставкою, бо водії вимушені об’їжджати манівцями. Втім, коли прийшов перший вантаж, хлопці на ЧАЕС були здивовані і задоволені нашою підтримкою, особливо вінницьким салом”, - додав Дмитро.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :