Новини

У Вінниці культурна спільнота зібрала допомогу для дітей деокупованої Балаклії

17 січня 2023, 14:14

З Вінниці до звільненої Балаклії відправлять музичні інструменти, україномовну літературу, ґаджети та 114 адресних пакунки для дітей.

Як повідомляють на сайті міськради, вперше до Балаклії вінницькі волонтери прибули в листопаді минулого року в рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, привізши чимало теплого одягу, засобів гігієни, телефонів, велосипедів. Тепер акцентують саме на культурному зближенні двох міст-друзів.

“Балаклія потроху відновлюється. Вінницька міська рада вже передала субвенцію у розмірі 10 млн на відновлення житлових будинків та критичної інфраструктури. Ще одне наше завдання – культурно об’єднати міста Сходу та Центру. Тому працівники департаменту культури та закладів культури Вінницької громади для цієї поїздки вирішили зібрати україномовну літературу, музичні інструменти, мобільні телефони, адресні коробочки з подарунками та солодощами для діток”, – каже директор міського департаменту культури Максим Філанчук.

Музичні інструменти – передадуть до музичної школи Балаклії, яку пограбували російські солдати.

Усю зібрану допомогу від культурної спільноти передадуть до волонтерського центру “Шахіна”. Уже в другій половині січня вінницькі волонтери вирушать до звільненого міста. Точної дати поїздки не називають з метою безпеки, адже Балаклія є прифронтовим містом.

Цього разу, в рамках поїздки, крім гуманітарної допомоги, разом із волонтерами також поїдуть вінницькі музиканти, а актори вінницького камерного театру покажуть виставу “Про мрію, яку не можна зраджувати”. Також планують уроки для вивчення української мови та майстер-класи для дітей.

З жовтня 2022 року Вінниця стала містом-другом для звільненої Балаклії.

11 листопада, в рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу вінницькі волонтери з організацій “Шахіна”, “Гармонія”, “Піч”, “Подільська громада” та директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук доправили до Балаклії перший гуманітарний вантаж.

25 листопада Вінницька міська рада передала субвенцію з бюджету ВМТГ Балаклійській міській територіальній громаді в сумі 10 млн грн.

9 грудня заступник міського голови Микола Форманюк разом із депутатом Володимиром Малініним поїхали до звільненої Балаклії з черговим гуманітарним вантажем та поспілкувались з представниками балаклійської влади про їхні нагальні потреби та подальшу співпрацю громад.

19 грудня, з Вінниці до деокупованої частини Харківщини відправили другий гуманітарний вантаж, який місцеві волонтери формували впродовж останнього місяця.

 

Поділитися :