Новини

У Вінниці майже 15 тисяч дітей вийшли на офлайн навчання після зимових канікул  

11 січня 2023, 17:30

 І це вдвічі більше учнів, ніж відвідували міські заклади освіти до відпочинку.

Як розповіла Місту над Бугом директорка міського департаменту освіти Оксана Яценко, це пов’язано з завершенням ремонтів у найпростіших шкільних укриттях.

Наразі нараховуємо майже 15 тисяч дітей на офлайн-освіті, що складає 32%. Це вдвічі більше ніж було 23 лютого. Це пов'язано насамперед з закінченням ремонту укриттів. І потрібно віддати належне адміністраціям шкіл і педколективам, які зробили все можливе, щоб показати батькам стан укриттів і розповісти наскільки вони безпечні, - каже пані Оксана. 

На ремонти укриттів з бюджету Вінницької міської територіальної громади виділили понад 160 мільйонів гривень, оскільки цокольні поверхи будівель потрібно було адаптувати під найпростіші укриття, щоб вони відповідали рекомендаціям ДСНС.  

Восени пам'ятаємо це нетерпіння з боку батьків і скарги на адміністрації шкіл, що потрібно виводити дітей на навчання. Ні, ми змогли забезпечити навчання офлайн дітям лише тоді, коли впевнені, що найпростіші укриття відповідають всім вимогам, що й підтвердили акти ДСНС. Водночас усі поточні й капітальні ремонти ми робили коштом бюджету нашої громади. Ще 30 мільйонів - це обладнання. Тут допомагали міжнародні організації, - розповіла директорка міського департаменту освіти. 

Поділитися :