Новини

У Вінниці майже 70 собак, евакуйованих із зони бойових дій до муніципального притулку для тварин, отримали власників

13 січня 2023, 15:53

Тварин, яких утримують у муніципальному притулку, навесні евакуювали з Харкова, Миколаєва, Маріуполя, Куп’янська.

 Вони прибули у 2022 році, коли почалося повномасштабне вторгнення, - зазначають на сайті міськради. За словами начальника Муніципального притулку для тварин Леоніда Зелінського, спершу тварин оглядають ветеринари й за необхідності лікуючи чи обробляють від паразитів. 

« Протягом року ми здійснювали вакцинацію, стерилізацію, кастрацію та вакцинацію від сказу собакам і котам та продовжуємо це робити. Адже ці заходи необхідні, аби не було епідемії», - каже  Леонід Зелінський.

За минулий рік у притулку безоплатно вакцинували 1473 та прооперували 1489 тваринок. Тварин відловили на вулицях міста або вінничани самі зверталися до закладу. Це можливо, оскільки заклад укомплектований необхідним для роботи транспортом та забезпечений спеціалізованим обладнанням для вилову тварин, а ще рентген-апаратом та апаратом УЗД.

У притулку тварини постійно змінюються, оскільки їх забирають вінничани. За минулий рік вдалось адаптували 67 собак у домівки.

«Взяти хвостатого друга з притулку – це і відповідальність, і терпіння. Але коли ви приходите додому після важкого робочого дня і бачите люблячу мордочку, яка вас чекає, у той момент зникає втома, підіймається настрій та готовність підкорювати вершини», – говорить ветеринарний фельдшер Владислав Гандзій.

Зазначається, що у муніципальному притулку для собак вінничани можуть знайти собі надійного та вірного друга, який принесе багато позитивних емоцій та радості.

Охочим взяти до себе додому чотирилапого друга, потрібно звернутись за тел. 067 383 8377 або ж приїхати за адресою притулку: Гонти, 26 Е. Більше про притулок можна дізнатись на Фейсбук- сторінці закладу.

Поділитися :