Новини

У Вінниці майже втричі збільшилась кількість онлайн-звернень до Прозорих офісів

23 листопада 2021, 12:53

Для зручності та безпеки вінничан там розширюють кількість послуг, які можна отримати онлайн. 

Як повідомляє Вінницька міська рада, з початку року вінничани замовили через інтернет понад 26 тис. послуг. Затребуваною залишається і робота адміністраторів ЦНАПу на 11 віддалених робочих місцях населених пунктів  Вінницької міської територіальної громади. 

Серед послуг, які можна замовити онлайн,  – довідка про реєстрацію місця проживання, архівні довідки, документи, пов'язані з земельними, містобудівними, архітектурними питаннями та інші. Продовжує успішно функціонувати популярна в місті комплексна послуга «єМалятко». Послуги можна отримати онлайн: через «Персональний кабінет» на сайті Вінницької міської ради, державний портал електронних послуг «Дія», а також інші державні електронні ресурси.

Серед  офлайн-послуг найбільшою популярністю користуються послуги з пенсійного забезпечення громадян, соціального захисту, адміністративні та дозвільні процедури, зокрема, послуги з реєстрації місця проживання, реєстрації бізнесу, нерухомості,  паспортні послуги, послуги з реєстрації актів цивільного стану. 

З 11 віддалених робочих місць адміністраторів ЦНАП  5 наразі працюють у  населених пунктах приєднаних територій: Десна, Вінницькі Хутори, Стадниця, Писарівка, Малі Крушлинці. Також у селі Гавришівка адміністратор чергує за окремим графіком.

Нещодавно три вінницькі віддалені робочі місця отримали найвищі оцінки у рамках Рейтингу найкращих ЦНАПів України.

«Цей Рейтинг проводиться по всій Україні на замовлення Міністерства цифрової трансформації України. Це перші результати таких перевірок. «Таємні відвідувачі» високо оцінили роботу адміністраторів ЦНАПів на віддалених робочих місцях, які для зручності  облаштовані на базі управляючих компаній,  – «Замостя», «Житло-Гарант» та «Бокуд».  Робота «таємних відвідувачів» для подальшого формування  Рейтингу триває», – каже перша заступниця директора департаменту адміністративних послуг  міської ради Олена Гузлякова.

 

Поділитися :