Новини

​​​​​​​У Вінниці мешканці багатоповерхівки згуртувались, щоб облаштувати укриття

26 серпня 2022, 10:45

Мешканці будинку по вулиці Академіка Янгеля,69 самостійно облаштовують підвал під укриття.

Як повідомляють на сайті міськради, організувати людей вдалось відповідальному по будинку Олександру Пятих. З 2014 року на посаді й і відтоді будинок та територія навколо постійно оновлювали. За програмою співфінансування було встановлено пластикові вікна у під’їзді, замінено покрівлю будинку, встановленні датчики освітлення, замінено труби у підвалі. А з початком війни люди почали облаштовувати укриття. Пан Олександр зазначає, що сам військовий і добре розуміє, що таке війна.

Ми надихнулись прикладом жителів будинку по вулиці Стельмаха, де вони організувались та облаштували своє підвальне приміщення на умовах співфінансування. Тому і прийняли рішення упорядковувати свій підвал, - розповів чоловік. 

Мешканці будинку власноруч навели порядок та демонтували комори у підвалі. Зі стяжкою підлоги мешканцям допоміг депутат Вінницької міської ради Петро Бабій.

Спочатку ми хотіли просто засипати підлогу, але Петро Валерійович наполіг на тому, щоб зробити якісно і залити її бетоном. Він за власні кошти організував доставку матеріалів та робочу бригаду і за це ми всі йому дуже вдячні, - розповів Олександру Пятих.

 

Зазначається, що нещодавно Фонд громади «Подільська громада» анонсував проєкт «Укриття для життя», і мешканці цього будинку отримають фінансування у розмірі 10 тисяч гривень на облаштування укриття у підвальному приміщені.

За ці ленні кошти ми побілимо та пофарбуємо стіни, а з палет зробимо меблі й проведемо освітлення. Поки триває війна, ми будемо використовувати це приміщення як укриття, але в планах – зробити щось для людей. Як тільки закінчиться війна, ми будемо думати що там можна організувати, - підсумував пан Олександр. 

Поділитися :