Новини

У Вінниці модернізували освітлення на Барському та Хмельницькому шосе

29 червня 2021, 09:34

Це частина проекту спільно з Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО).

Як інформує на своїй фейсбук-сторінці міський голова Сергій Моргунов, модернізувати освітлення розпочали минулого року з вулиці Соборної. Днями завершили роботи на Барському та Хмельницькому шосе. До того була проведена модернізація освітлення вул. Пирогова (до "Електромережі") і Келецької. Загалом на нові світлодіодні замінили 920 світильників, проклали більше 25 км кабелю.

"Світлі вулиці є важливою складовою комфортного міського середовища. А на дорогах зі жвавим трафіком – це питання безпеки руху і зменшення аварійності", – зауважив Сергій Моргунов.

За словами міського голови, LED-обладнання енергоефективне, до 30% економніше у порівнянні з попереднім. Також автоматично регулюється інтенсивність світла: якщо на вулиці темно, яскравість збільшується. Враховуються і зміни потоку транспорту та активності пішоходів залежно від часу доби. Це дозволяє зменшити бюджетні витрати на електроенергію.

"Облаштовувати LED-ліхтарі у різних районах громади будемо продовжувати і надалі. Вулиці мають бути світлими і безпечними", – додав Сергій Моргунов.

Фото: Фейсбук/Сергій Моргунов

Поділитися :