Новини

У Вінниці муніципальними програмами підтримки заохочують містян створювати ОСББ

22 вересня 2020, 15:22

Вінниця – серед  лідерів за кількістю створених ОСББ. У кожному третьому вінницькому багатоквартирному будинку – мешканці вже створили об’єднання співвласників.

Як зазначив у своєму дописі на Фейсбук міський голова Сергій Моргунов, наразі ОСББ складають 35,4% загального житлового фонду міста. І за цим показником Вінниця входить до трійки обласних центрів з найкращою динамікою, згідно даних Міністерства розвитку громад та територій України. Муніципальні програми підтримки заохочують процес об’єднання, а перевагами ОСББ вже користуються мешканці 730 вінницьких багатоповерхівок - зазначається у публікації.  Також місто пропонує для таких об’єднань безкоштовний капремонт – що саме ремонтувати, визначають мешканці будинку. В разі якщо будинок був введений в експлуатацію до 1970 року,  таких ремонтів проводиться два за рахунок бюджету.

Тож міський голова закликав усіх вінничан дізнаватися більше про  ОСББ і про його переваги.

«Люди завжди ставляться до змін обережно. Але чим більше інформації про ОСББ у вас буде, тим більш виважене рішення ви зможете прийняти. Спілкуйтесь з тими, кому вже вдалося зробити свій дім кращим. Під лежачий камінь вода не тече», - написав Сергій Моргунов.

Поділитися :