Новини

У Вінниці на маршрути №№3 та 5 випустили два нових тролейбуси

6 березня 2024, 13:48

Тролейбуси "VinLine" відрізняються більшої енергоощадністю та зручністю для маломобільних верств населення. 

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, тролейбуси декілька днів працювали у тестовому режимі на маршрутах №3 «Вишенька – зуп. ВПЗ» та №5 «Вишенька – Залізничний вокзал». "VinLine" з бортовими номерами 068 і 069 вийшли з конвеєру Вінницької транспортної компанії. Їх зібрали власноруч фахівці підприємства на базі депо.

«Тролейбуси відповідають всім європейським стандартам в класі безпеки, в класі комфорту. Таких курсує містом вже 29 одиниць. Два нові ми запустили на маршрутах, 2, 3, 4, 5 та 3, адже вони найдовші: з одного кінця Вінниці в інший, а це в першу чергу комфорт для тих, хто користується муніципальним транспортом», – розповідає начальник служби безпеки дорожнього руху ВТК Микола Франко.

Головними перевагами "VinLine" над старими ЗіУ-9 є інклюзивність та мобільність, адже тролейбус обладнаний відкидним пандусом та відповідним майданчиком для людей, які пересуваються на кріслі колісному та пасажирів з дитячими візочками. А також більшою енергоощадністю та автономним ходом.

«Це важливо сьогодні, тому що люди на кріслах колісних мають більше можливості скористатись громадським транспортом. А таких людей, зокрема через війну, на жаль, більшає. Тому наше завдання, щоб їм було комфортно та безпечно», – додає Микола Франко.

Для довідки:

З початку року на маршрути міста уже виїхало п’ять тролейбусів «VinLine», серед яких два – з автономним ходом.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :