Новини

У Вінниці нагородили сім'ї, які взяли участь в онлайн-фестивалі "Сімейна скарбничка"

5 червня 2023, 15:26

Активні учасники флешмобу отримали солодощі та подяки від департаменту соціальної політики Вінницької міської ради, а також продуктові набори від волонтерів “Sota Help - Міжнародний благодійний фонд”.

Як повідомляє Вінницька міська рада, проходив онлайн-фестиваль родинних традицій у травні до Міжнародного Дня сім'ї, який відзначався 15 травня. А першого червня в Молодіжному центрі “Квадрат” з нагоди Міжнародного дня захисту дітей висловила слова вдячності директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова. 

"Ми хотіли підтримати активні та творчі багатодітні сім'ї. Адже в кожного в сім'ї є свої традиції та цінності, так чому ж ними не поділитись з іншими для формування позитивного досвіду сімейних відносин", - зазначила Валентина Войткова.

На заході першого червня були присутні 7 сімей. А загалом учасниками конкурсу «Сімейна скарбничка» стали 9 багатодітних родин з Вінницької громади, в яких виховується 31 дитина. В ході фестивалю родини ділились своїми традиціями в соціальних мережах, серед яких: сімейні подорожі та екскурсії, активний відпочинок, риболовля, перегляд фільмів, а також традиції святкування Великодня.

Родина Сташевських розповіла, що у їхній родині любов до рідної країни та її культури прищеплюється з перших днів життя і передається з покоління в покоління.

"Наш народ зберігає традиції та моральні цінності у своїх великих родинах. Вони гарно передані у піснях. В наших піснях — мрії, надії та сподівання. Багато чудових віршів, які покладені на музику, стали улюбленими піснями. Їх виконують на концертних майданчиках, весіллях, забавах або вона просто звучить для душі. Наша родина дуже співоча, ми любимо українські пісні й часто співаємо їх у родинному колі під час сімейних зустрічей, адже, душевна пісня завжди супроводжувала, супроводжує та буде супроводжувати кожного з нас у житті", — говорить мама трьох дітей, Надія Сташевська.

 


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :