Новини

У Вінниці облаштовують спеціальні місця для ранкового старту електросамокатів

15 березня 2023, 16:32

Фахівці департаменту транспорту та міської мобільності Вінницької міської ради створили перелік спеціальних місць для ранкового старту електричних самокатів, а також розробили відповідний макет. Оператори самокатів вже розпочали нанесення графічних позначок на цих місцях.

Такі місця передбачає меморандум про співпрацю Вінницької міської ради з операторами прокату електросамокатів у Вінницькій громаді, - пишуть на сайті міськради.

Також у меморандумі зазначено обмеження їх швидкості до 20 км/год, а в окремих зонах (парки, пішохідні зони, площі тощо) – до 15 км/год. Також у цих зонах буде заборонено залишати самокати.

У департаменті транспорту та міської мобільності кажуть, що такого роду заходи є звичайною практикою у Європейських країнах, які націлені на створення безпечних умов для всіх учасників дорожнього руху. Тим більше, що популярність цього виду транспорту серед населення стрімко зростає, проте в Україні рух електросамокатами законодавчо не врегульований. Законопроєкт № 3023, який мав би регулювати це питання досі знаходиться у другому читанні Верховної Ради України.

«На жаль, станом на сьогодні, рух електросамокатами не регулюється на законодавчому рівні, саме через це, ще наприкінці жовтня минулого року, Вінницька міська рада підписала меморандум про співпрацю з операторами прокату електросамокатів у Вінницькій громаді, який має на меті врегулювати пересування та експлуатацію цього виду транспорту, а також – зменшити ризики й дискомфорт для інших учасників дорожнього руху, – каже директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін.

 

Поділитися :