Новини

У Вінниці облаштували територію навколо 15 школи

19 серпня 2021, 09:13

На оновленому майданчику біля закладу планують проводити екозустрічі та майстер-класи.

Як інформує на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Сергій Моргунов, у Вінниці реалізували ще один проєкт-переможець конкурсу "Бюджет громадських ініціатив" – "Чистий район – чисте місто!"

Під час голосування минулого року за його реалізацію віддали 987 голосів. Автори проєкту (Голубович Жанна, Дідик Ірина) хотіли не просто створити зону відпочинку для містян, а й нагадати про глобальне, тому локацію назвали відповідно – "Ми і планета Земля".

Так, на території 15-ї школи зробили благоустрій і встановили макет глобуса. Артоб'єкт, за задумом, має символізувати єдність людини і природи. У рамках проекту на території шкільного скверу також облаштували нове освітлення, виклали доріжки плиткою з екологічно чистого матеріалу, встановили паркові лавочки та висіяли газони.

На цьому майданчику планують проводити екозустрічі, еколекторії, екоярмарки та майстер-класи. Одна з ідей – встановити мініконтейнери і навчати сортувати відходи.

"Мені імпонує, коли все більше вінничан хочуть щось робити для міста. "Бюджет громадських ініціатив" – це можливість для кожного втілити цікавий проект у життя. Конкурс існує вже шостий рік. Переконаний, що він має рости – і за фінансовою підтримкою, і за якістю ідей", – наголосив міський голова.

Фото: Фейсбук/Сергій Моргунов

Поділитися :