Новини

У Вінниці оголосили всеукраїнський архітектурний конкурс на найкращий проєкт оновлення території музею-садиби М. Коцюбинського

29 грудня 2020, 13:21

Програму та умови конкурсу оприлюднять на початку 2021 року.

Як повідомили на фейсбук-сторінці Вінницької міської ради, незабаром у Вінниці стартує всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на найкращу проєктну пропозицію оновлення території музею М. Коцюбинського з облаштуванням громадського простору на прилеглій території. Ініціатива проведення конкурсу належить міському голові Сергію Моргунову.

"Досвід конкурсу "Альтман Сквер" показав, що вивчення громадської думки та залучення найкращих команд до розвитку публічних просторів дає надзвичайно якісні напрацювання й можливість інтегрованого розвитку міста в цілях рекреації, культури та збереження природних ресурсів", - зазначили у дописі.

Задля допомоги майбутнім учасникам конкурсу команда організаторів проводить низку досліджень: спостереження за територією, її фаховий аналіз, зустрічі із зацікавленими сторонами й опитування безпосередніх користувачів. Це дасть можливість зрозуміти сильні та слабкі сторони території, усвідомити, хто і як користується музеєм, площею з пам'ятником, дитячим майданчиком та пішохідною частиною. На основі результатів дослідження буде сформульовано завдання архітектурного конкурсу. Їх презентація відбудеться на стартовому заході, який незабаром анонсують.

На фейсбук-сторінці конкурсу зазначають, що організаторами виступили Департамент архітектури та містобудування, департамент культури, департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради, комунальне підприємство "Інститут розвитку міст" та Вінницький літературно-меморіальний музей М. Коцюбинського.

"У Вінниці буде втілено масштабний проєкт з оновлення території музею-садиби та площі літератора європейського масштабу Михайла Коцюбинського. Цей простір може стати не лише сучасною відпочинковою зоною для мешканців та гостей міста, а й привабливою туристичною локацією, що буде знайомити з постаттю Сонцепоклонника, чиє життя та творче становлення довгий час було пов’язане з Вінницею. Територія буде окреслена спільною концепцією, яка розкриватиме особистість письменника через враження вінничан і творчість сучасних архітекторів та дизайнерів", - наголосили організатори конкурсу.

Новини конкурсу з'являтимуться на сторінці "Коцюбинський вдома" у Facebook. 

Поділитися :