Новини

У Вінниці онлайн провели круглий стіл до Дня захисника України

13 жовтня 2020, 12:32

З дотриманням карантинних обмежень, у форматі відеоконференції, вінницькі громадські організації ветеранів провели захід де згадали про історичні витоки Дня захисника вітчизни. 

Круглий стіл до Дня захисника України відбувся на базі Вінницької бібліотеки імені Тімірязєва Дотримуючись карантинних обмежень, зустріч відбулася у форматі відеоконференції. Подія проходила за підтримки вінницьких громадських організацій ветеранів.

Генерал-майор Володимир Мазур наголосив на важливості цього свята.

"Це свято кожного, хто в той чи інший час віддавав свої знання, сили, мужність і професіоналізм справі захисту нашої держави", - відзначив Володимир Мазур.

У зустрічі взяли участь представники шести ОТГ Вінницької області та Українського інституту національної пам’яті. Директорка книгозбірні Тімірязєва - Лариса Сеник згадала про історичні витоки Дня захисника вітчизни.

"Це свято спадкоємців героїчних традицій нашого народу, адже вшановують цей день не лише сьогоднішніх захисників Вітчизни, але й згадуємо славне козацтво, ми говоримо, що в цей День створилася Українська Повстанська армія", - повідомила Лариса Сеник   

Під час конференції також нагородили учасників зустрічі з нагоди Дня захисника. Представники бібліотеки також вшанували пам’ять Героїв України покладанням квітів до пам’ятника.

 

Поділитися :