Новини

У Вінниці перші 19 помічників ветерана завершили навчання за програмою "Рівний з рівним"

21 вересня 2023, 12:00

Уже з 1 жовтня вони розпочнуть свою роботу.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, “Помічник ветерана” – це пілотний проєкт Міністерства у справах ветеранів. Вінниччина стала одним із чотирьох регіонів, які взяли в ньому участь.

Помічниками можуть стати ветерани, члени родин Захисників та Захисниць або ж члени родин полеглих чи зниклих безвісти Оборонців. Головне завдання помічників ветеранів – допомогти військовослужбовцям (чи то діючим, чи колишнім) – адаптуватися до цивільного життя.

“У мене в родині багато військових, які були призвані, або ж самі пішли в перші дні повномасштабної війни добровольцями. Я вважаю, що цим хлопцям потрібна допомога. Щоб отримати якусь довідку чи пільгу – потрібно обійти багато інституції. Ми будемо робити все можливе, аби допомогти хлопцям та дівчатам із цими питаннями, зробити їхнє життя легшим”, – говорить помічниця ветерана Алла Поліщук.

Навчання помічників ветерана тривало впродовж останніх трьох тижнів у Центрі ветеранського розвитку на базі Вінницького національного технічного університету. 

“Помічників ветеранів навчали всім необхідним знанням і навичкам, які будуть потрібні для того, щоб надати допомогу ветеранам. Це і допомога при оформленні різних довідок, при лікуванні, при вирішенні якихось побутових, соціальних та інших питань”, – говорить ректор ВНТУ Віктор Біліченко.

Помічники ветеранів, які успішно пройшли навчання, розпочнуть свою роботу з 1 жовтня. Вони працюватимуть у Центрах надання адміністративних послуг. Також окремі робочі місця для помічників ветерана будуть при головному управлінні Пенсійного фонду у Вінницькій області. Ще одне робоче місце планується у Ветеранському просторі.

"Загалом ми розмістимо наших помічників таким чином, аби і їм було зручно (ближче до їхнього місця проживання); і було зручно тим людям, які будуть звертатися, адже помічники ветеранів працюватимуть по всьому місту”, – говорить директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Станом на 20 вересня у Вінниці понад 40 осіб пройшли співбесіду на посаду помічника ветерана. Із них 19 успішно закінчили навчання. Найближчим часом навчання проведуть для другої групи фахівців по роботі з ветеранами. 


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :