Новини

У Вінниці підняли Олімпійський прапор одночасно з початком ігор у Пекіні

4 лютого 2022, 12:52

Вперше на зимових Олімпійських іграх в складі збірної команди України з лижного спорту Вінниччину представлятиме – Валентина Камінська.

На піднятті були присутні Сергій Чернявський - срібний призер Олімпійських ігор у Сіднеї, багаторічний Чемпіон світу, Заслужений майстер спорту України з велоспорту. Ганна Балабанова - бронзова призерка Олімпійських ігор в Афінах, заслужений майстер спорту України з веслування на байдарках та каное. Павло Хникін – голова відділення Національного олімпійського комітету України у Вінницькій області, дворазовий срібний призер Олімпійських ігор у Барселоні, Чемпіон Європи, Заслужений майстер спорту України з плавання. Павло Хникін розповів «Місту над Бугом», побажав усім українським олімпійцям лише перемог :

«Сьогодні свято Олімпійського прапора. Сьогодні по всій країні підіймають прапори на честь наших олімпійців, які будуть виступати на Олімпійських іграх в Пекіні. Сьогодні, 4 лютого, було відкриття Олімпійських ігор», - сказав пан Павло.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Олімпійський прапор підіймав 27-річний Вадим Адамчук, учасник перших юнацьких Олімпійський ігор з легкої атлетики:

 «Хочеться підтримати наших спортсменів і побажати їм вдалих олімпійських виступів та олімпійських медалей», - поділився спортсмен.

Після підняття прапору біля міської ради, Олімпійський прапор підняли і біля СКА «Аква-він» що по вулиці Янгеля.

Додамо, що вперше на зимових Олімпійських іграх в складі збірної команди України з лижного спорту Вінниччину представлятиме Валентина Камінська. До 2018 року спортсменка виступала за Білорусь, з червня 2018 року лижниця прийняла українське громадянство і виступає за збірну України. Тренер спортсменки - Валерій Погребняк.

Сергій Чернявський, начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації зазначив, що представниця з Вінниччини вперше прийматиме участь у зимових видах спорту на Олімпійських іграх:

«Ми маємо надію, що вона покаже свій найкращий результат і принесе Вінниччині та Україні нагороди, і на честь неї будуть піднімати прапор України на міжнародній арені», - висловив сподівання пан Сергій.

Читайте також:
Як мінімізувати робочий стрес і зменшити його вплив на повсякденне життя

Поділитися :