Новини

У Вінниці почали видавати нові "зелені номери" власникам електрокарів

9 жовтня 2020, 09:30

"Зелені номери" дають можливість відрізнити електрокари, які  не мають двигуна внутрішнього згоряння, від інших транспортних засобів. У нашому місті такі вже мають 16 власників електротранспорту. 

В коментарі  «Місту над Бугом» Володимир Мотичко речник регіонального сервісного центру у Вінницькій області повідомив, що електромобілі в Україні почали отримувати номерні знаки зеленого кольору. Вони відрізнятимуть електрокари від інших транспортних засобів.  «Зелені» номерні знаки закріплюватимуться лише за транспортними засобами, які приводяться в рух електричним двигуном і не мають двигуна внутрішнього згоряння.  Такі номери для електромобілів, електромопедів та електромотоциклів мають білу плашку з зеленими літерами і цифрами.  Водночас для електротаксі та електробусів – зелені цифри на темно-жовтому тлі.  Таке нововведення важливе, - зазначив Володимир Мотичко, - адже Україна серед лідерів за темпами росту придбання електромобілів. 

«Які дають переваги номерні знаки ? Ну які б номерні знаки не були, але всі водії повинні дотримуватись правил дорожнього руху. Але ці номерні знаки, я б відмітив, що вони виглядають презентабельно. По-перше, для електромобілів, електромопедів та електромотоциклів використовується біла плашка з зеленими літерами та цифрами. На електротаксі, на електробусах – зелені цифри на темно-жовтому кольорі», - зауважив Володимир Мотичко

У Вінниці  також почали видавати нові "зелені номери". Зокрема їх отримали  вже 16 власників електротранспорту. За словами Володимира Мотичко, для власників електрокарів,  у яких звичайні номери, міняти на нові «зелені»  не потрібено.

«Якщо взяти по статистиці на Вінниччині уже видано шістнадцять подібних знаків. Тобто, чотири на вул.Брацлавській, вісімдесят п'ять, у нас є територіальний сервісний центр, це у прозорому офісі. Дванадцять по вулиці Ботанічній, три. Реєстрація, відбувається також на загальних підставах як і інші автомобілі», - повідомив Володимир Мотичко

Додамо, що такий дизайн  номерних знаків використовують вже давно в Австрії, Німеччині, Норвегії, Великій Британії та багатьох інших країнах.

 

 

Поділитися :