Новини

У Вінниці почнуть надавати соціальну послугу супроводу дітей з особливими освітніми потребами

2 листопада 2021, 13:57

Вона передбачає надання підтримки та допомоги в пересуванні, комунікації, харчуванні, орієнтації у просторі на території закладу освіти.

Як інформують на сайті міськради, департамент соціальної політики подав заявку на участь у проєкті «Розвиток соціальних послуг». Громади, які візьмуть участь у цьому проєкті, отримають кошти на реалізацію. Одна з умов участі - фінансування соціальної послуги з бюджету територіальної громади не менше ніж на 20%. На черговій сесії міської ради депутати підтримали рішення щодо надання соціальної послуги під час інклюзивного навчання.

«Цей проєкт потрібний нашій громаді. Він має отримати підтримку і на державному рівні. Особливо, що стосується фінансового забезпечення», - зазначила директорка департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Валентина Войткова.

9 людей уже пройшли спеціальне навчання. У листопаді вони будуть супроводжувати 9 дітей, які навчаються у інклюзивних класах 33-ої школи. Підготовкою займалась ГО «УСІ», яка долучилася до реалізації проєкту.

Зазначимо, у Вінницькій міській ТГ серед 228 дітей, які навчаються в інклюзивних класах, 47 дітей потребують супроводу під час навчання.

Поділитися :