Новини

У Вінниці повторно перевіряють понад 200 укриттів

4 липня 2023, 09:15

3 липня представники Нацполіції, ДСНС, Муніципальної варти та міської ради розпочали контрольну перевірку укриттів.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, упродовж трьох днів робочі групи проінспектують 209 об’єктів житлового фонду, які під час минулої перевірки визнали такими, що потребують серйозного вдосконалення. Варто зазначити, що після попередніх перевірок було усунено значну кількість недоліків у ряді об’єктів. Так, до прикладу, у період з квітня по червень покращився стан 94 об’єктів, балансоутримувачем яких є ТОВ «ЖЕО».

У департаменті цивільного захисту зазначають, що проведення повторної перевірки має на меті визначити, чи виправили балансоутримувачі попередньо виявлені недоліки. Якщо ж ні - то до відповідальних за стан укриттів будуть застосовані санкції в межах чинного законодавства України.

«Ми регулярно проводимо перевірки споруд цивільного захисту нашої громади, у тому числі приміщень для тимчасового перебування населення під час сигналу “Повітряна тривога”, – зазначає директор департаменту цивільного захисту Олег Парфілов. – У свою чергу ми закликаємо балансоутримувачів та відповідальних за стан укриттів тримати їх у належному стані. А під час тривоги – відчиненими».

Вінничан закликають не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. Почувши їх, потрібно негайно пройти в укриття. З мапою укриттів можна ознайомитись за посиланням.

У випадку, якщо укриття утримується в неналежному стані або ж під час сигналу повітряної тривоги воно зачинене, вінничани можуть повідомити про це за номерами 101 та 102, а також у «Цілодобову варту» за номерами: 15-60; 0-800-60-15-60; (0432) 65-15-60; (0432) 59-50-39; (0432) 60-15-60.

Поділитися :