Новини

У Вінниці працюватимуть мобільні групи з протидії спалюванню листя

18 березня 2021, 10:49

Роботу вони розпочнуть вже наступного тижня.

Як інформують на сайті Вінницької міської ради, мобільних бригад буде 8. До їх складу входитимуть представники Муніципальної варти, Національної поліції, Асоціації органів самоорганізації населення міста Вінниці та старостинських округів. Перевірятимуть мобільні групи насамперед території приватної забудови. Окрім того, починаючи з цього року вони контролюватимуть ситуацію не лише у самій Вінниці, але й на приєднаних територіях Вінницько-Хутірського, Стадницького та Деснянського округів.

За словами начальника Муніципальної варти Віталія Чигура, у Вінниці ця робота проводиться традиційно щовесни та щоосені, коли мешканці починають прибирання на своїх присадибних ділянках і спалюють опале листя, гілля та бадилля. Ця постійна щорічна робота мобільних груп по протидії спалюванню рештків рослинного походження у місті дає свої результати: за останні 3 роки кількість виявлення таких порушень у Вінниці зменшилась на третину.

"Крім того, деякі жителі разом з листям спалюють і різне побутове сміття, в тому числі пластик, що теж є дуже небезпечним для організму людини. Попередньо рейди будуть тривати до травня. В процесі горіння разом з димом в атмосферне повітря потрапляють отруйні для людського організму діоксини. А під час тління рештків рослинного походження у повітря надходить бензопрен, який здатний викликати у людини онкологічні захворювання", - розповів Віталій Чигур.

Під час проведення моніторингу мобільні групи також звертатимуть увагу і на інші порушення Правил благоустрою Вінницької міської територіальної громади - складування сміття або забруднення територій. На злісних порушників складатимуть протоколи про адмінправопорушення відповідно до статті 152 КУпАП. Розмір штрафів становить від 340 до 1360 грн для громадян та від 850 до 1700 грн для суб’єктів підприємницької діяльності.

Про факти спалювання листя для оперативного реагування на такі порушення вінничани можуть повідомляти до Ситуаційного центру за тел. 067-4-102-101 або ж до Цілодобової варти за номером 15-60.

Фото: www.vmr.gov.ua

Поділитися :