Новини

У Вінниці презентували ексклюзивну марку «Тримаємо небо України!»

25 січня 2023, 13:23

Поштова марка присвячена статусу Вінниці як столиці Повітряних Сил та героїзму захисників неба. Її випустили вінницька дирекція «Укрпошти» та Офіс туризму Вінниці, за ініціативи Командування Повітряних Сил Збройних Сил України.

В основі композиції марки - стилізація емблеми Повітряних Сил – рівносторонній хрест, в центрі якого у медальйоні зображений Знак Княжої Держави Володимира Великого. Це вже третя поштова марка, присвячена українським пілотам, які боронять наше небо.

З початку повномасштабного вторгнення держави-агресора військовослужбовці Повітряних Сил ЗСУ виконують найскладніші бойові завдання зі знищення ракет, авіаційної та броньованої техніки, вогневих позицій російських окупантів, проводять повітряну розвідку. За цей час ними виконано понад 8 тисяч авіаційних вильотів для захисту повітряного простору і знищення ворога. Зенітні війська разом з радіотехнічними знищили понад одну тисячу 700 ворожих повітряних цілей над нашою державою.

Про це під час церемонії спецпогашення поштової марки розповів виконувач обов’язки Командувача підготовки Командування Повітряних Сил Збройних Сил України, генерал-майор Андрій Алімпієв. За його словами, понад 2 тисяч 500 військовослужбовців Повітряних Сил відзначені державними нагородами, 27 з них отримали почесне звання «Герой України».

«336-й день героїчної боротьби українського народу проти ворожої агресії. Ворог давав три доби своїй армії на те, щоб забрати ключі від неба, захопити Київ, поставити на коліна український народ. Наші друзі підтримували нас, і давали три тижні… Сьогодні 336 доба. Повітряні сили у складі Збройних сил України витримали перші авіаційні і ракетні удари, відновили боєздатність, та з кожним днем нарощують свою спроможність утримувати контроль над повітряним простором та створюють умови для безумовної Перемоги Збройних Сил України. Захист неба - це інтелектуальна, активна, наполеглива та дуже складна системна робота. Повітряні сили успішно справляються з цим завданням. Український народ відзначає своїх захисників повагою та натхненням на виконання завдань завтрашнього дня. Вінниця завжди була серцем Повітряних Сил, серцем авіації. Від імені командувача Повітряних Сил Збройних Сил України Миколи Поліщука висловлюю вдячність вінничанам, вдячність керівництву області і міста за постійну підтримку», - розповів генерал-майор.

Сьогодні о 12 годині, на туристичній сторінці міста Visit Vinnytsia у Фейсбук стартував благодійний аукціон з продажу марочного блоку і конверта з підписами учасників спецпогашення. Стартова ціна - 1 тисяча гривень. Кожен наступний крок 200 гривень. Ставки можна робити у коментарях до допису про благодійний аукціон, який триватиме до 12 години цієї п’ятниці, 27 січня. Зібрану суму коштів під час аукціону через Фонд «Подільська громада» буде направлено на потреби підрозділів Повітряних Сил Збройних Сил України.

Саме завдяки їхній мужності, професіоналізму і відданості, українці відчувають себе захищеними, можуть зустрічати тихі ночі та спокійні ранки, працювати й в тилу наближати нашу спільну перемогу. Зазначив міський голова Сергій Моргунов.

«Ця марка – символ єднання армії і народу, без цього єднання ми б не вистояли. І ми пишаємося, що Вінниця є столицею Повітряних Сил. В умовах сучасної війни без Повітряних Сил і сил протиповітряної оборони неможливо ні перемагати, ні захищатися. Важливо, що поки наші герої та героїні захищають наше небо, ми маємо працювати, щоб забезпечувати їм допомогу в тилу», - сказав міський голова.

Поділитися :