Новини

У Вінниці презентували книгу про життя відомих лікарів-вінничан

14 грудня 2020, 14:08

Видання "Вінниця - місто послідовників М.І Пирогова" не призначене для продажу. Ознайомитись із книгою можна в бібліотеках міста та області.

14 грудня у HUBі “Місто Змістів" відбулась презентація книги "Вінниця - місто послідовників М.І Пирогова". Це книга про історію розвитку медичної галузі на території міста Вінниці. У ній можна знайти біографії та цікаві факти з життя відомих лікарів-вінничан, починаючи від видатного вченого та хірурга Миколи Пирогова і до сьогодення. Книга видана в рамках проєкту з однойменною назвою "Вінниця - місто послідовників М.І Пирогова", який у 2019 році став переможцем конкурсу Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської ОТГ. Трансляція презентації проводилась на фейсбук-сторінках Вінницької міської ради та департаменту маркетингу міста та туризму. Як зазначив під час презентації директор департаменту Олександр Вешелені, ця книга - унікальний проєкт як для Вінниці, так і для всієї України.

"Унікальний проект – і для Вінниці, і, я думаю, для всієї України, який з’явився завдяки ще більш унікальній і важливій програмі "Бюджет громадських ініціатив". Це можливість вінничанам подавати свої ідеї і отримувати фінансування як на малі, так і на великі проекти. Власне, книжка "Вінниця – місто послідовників М.І Пирогова", офіційний день народження якої ми сьогодні святкуємо, - це книжка, яка перемогла торік в категорії "Малі проєкти", - розповів Олександр Вешелені.

Також під час презентації книги "Вінниця - місто послідовників М.І Пирогова" міський голова Сергій Моргунов зазначив,що поява цієї роботи є знаковою подією для Вінниці і подякував тим ентузіастам, які доклали зусиль, аби ця книга з’явилась на світ.

"Приємно, що багато є таких ентузіастів, або натхненників, які в різних напрямках вивчають історію нашого рідного міста, історії життя різних людей, які вклали в наше місто досить багато свого здоров’я, сил, роботи, розуму. Тому я хотів би подякувати перш за все Ользі Анатоліївні за те, що вона є ініціатором такого напрямку, тому що ми дійсно не до кінця розуміємо, які ж постаті саме в медичній сфері робили місто Вінницю фактично медичною столицею Поділля", - наголосив Сергій Моргунов.

Під час презентації авторки проєкту, зокрема, краєзнавиця Ольга Юрчишина та директорка Наукової бібліотеки Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова Неліна Кравчук детально розповіли про зміст книги, а також поділились особливостями  підготовки видання до друку . Як зазначається на фейсбук сторінці Вінницької міської ради та департаменту маркетингу міста та туризму, книга для продажу не призначена. Видання буде доступне для ознайомлення в бібліотеках міста та області.

Поділитися :