Новини

У Вінниці презентували меморіально-довідкове видання «Книги Пам’яті полеглих Героїв. Вінницька область. Том І"

9 листопада 2023, 15:03

У книзі зібрана інформація про Героїв з Вінниччини, які віддали своє життя за Україну, починаючи з 2014 року.

Це результат роботи науково-пошукового видавничого агенства «Книга пам’яті України». У виданні, зокрема, розповідається про учасників Революції Гідностіі Валерія Брезденюка, Леоніда Полянського та Максима Шимка.

Як зауважила керівниця науково-пошукового видавничого агенства «Книга пам’яті України» Ольга Коляструк, у книзі подаються біографічні відомості, наводиться інформація про нагороди, які отримали Захисники, та проводиться хронологічний екскурс в події від 2014 р. до 22 лютого 2022 р.

"Це перша книга, через те ми вирішили, що тут мають бути не лише біографії, але й такий довідковий матеріал. Які це нагороди, за що вони вручаються. Крім того, це хронологічний екскурс подій, від 2014 року до кінця лютого 2022 року. І ми намагалися вписувати в цей текст не тільки події, які були визначальними в ході цієї війни для всієї України, а прописувати конкретику наших Героїв", - розповіла Ольга Коляструк.

У науково-пошуковому агенстві «Книга пам’яті України» звертаються до вінничан з проханням допомогти у покращенні цього видання, а також у складанні наступних. Свої пропозиції та зауваження можна надсилати на адресу агенства.

Фото: МНБ

Поділитися :