Новини

У Вінниці презентували мистецький проєкт «Барви Японії»

19 листопада 2021, 09:45

Професорка Харківської академії культури Світлана Рибалко привезла до нашого міста приватну колекцію кімоно, яку збирала десять років.

Це автентичні японські кімоно 30-х, 50-х, 70-х та 90-х років. Відома сходознавиця каже, що саме за допомогою них найкраще вивчати японську культури і традиції цієї загадкової країни. Проєкт присвячено 30-річчю встановлення дипломатичних відносин України з Японією.

«Мені було цікаво знайти в японській культурі щось таке універсальне, що взагалі пояснює усе. Я нарешті зрозуміла, що кімоно – це не просто про якісь сукенки, це направду така річ, яка відображає абсолютно усе. Навіть згадки про патріотизм, про філософію. Для японців це така універсальна форма, через яку висловлюються найщиріші почуття», - розповіла пані Світлана.

Проєкт «Барви Японії» презентували у вінницькій галереї «ХХІ», в рамках «Культурно-мистецької резиденції 2021». Відвідати його вінничани зможуть лише сьогодні, у п’ятницю. Вхід вільний. Відвідувачі повинні мати «зелений» COVID-сертифікат або негативний ПЛР-тест.

Світлини із сайту міськради

Поділитися :