Новини

У Вінниці презентували один з інструментів підтримки для діючих та «новоспечених» підприємців

16 липня 2024, 17:32

У Вінниці публічно презентували проєкт Положення про ваучерну підтримку підприємниців за рахунок коштів бюджету Вінницької МТГ.

Як ідеться на сайті міської ради, для людей, які хочуть створювати чи розвивати власний бізнес, передбачатиметься одразу сім різних видів ваучерів. Йдеться і про допомогу на старт підприємницької діяльності демобілізованих, ветеранів російсько-української війни і членів їхніх сімей.

Відповідне Положення розробили в рамках проєкту «Зміцнення інфраструктури підтримки бізнесу Вінницької області» на виконання Програми розвитку малого та середнього підприємництва Вінницької громади на 2024–2026 роки, яку затвердили в квітні цьогоріч під час засідання сесії Вінницької міської ради.

Під час зустрічі експерт «Центру громадської експертизи» Любомир Чорній презентував процедуру надання ваучерів, розповів про їхні види, а також про конкурсні умови, за яких підприємці зможуть претендувати на отримання такої допомоги від Вінницької міської ради.

За його словами, система ваучерної підтримки розрахована на малий та середній бізнес, який діє на території Вінницької громади, а також для фізичних осіб – демобілізованих, ветеранів та членів їхніх сімей.

«Ваучери поділятимуться на компенсаційні та грантові. Йдеться про започаткування підприємницької діяльності ветеранами і членами їхніх сімей, залучення ІТ-технологій для бізнесу, а також охоплює виробництво подвійного призначення. Також система передбачає співфінансування з державними грантовими програмами», – говорить Любомир Чорній.

Як зазначив заступник міського голови Андрій Очеретний, результатом впровадження цього інструменту підтримки буде збільшення кількості суб’єктів господарювання у громаді, а заразом покращення ситуації на ринку праці шляхом створення нових робочих місць.

«Завдяки тому, що бізнес сплачує податки в бюджет, ми можемо підтримувати військових. Тож, міська влада продовжує стимулювати підприємців до розвитку, а також заохочувати відкривати власну справу. Ваучерна підтримка – дієвий інструмент ще й для виведення бізнесу з тіні. Ми також очікуємо на створення нового конкурентоспроможного продукту чи послуги, створеного у Вінниці», – сказав Андрій Очеретний.

Нагадаємо, у Вінниці діє низка інструментів фінансової підтримки мікро-, малого та середнього бізнесу. Йдеться про компенсацію ЄСВ за новостворені робочі місця, компенсацію відсотків за залученими кредитами, компенсацію витрат на придбання обладнання для виробництва електроенергії з ВДЕ. Останній порядок розширили і на великий бізнес. Детальніше ознайомитися з інформацією можна ТУТ.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :