Новини

У Вінниці презентували виставку карикатур "російський військовий корабель, іди…!"

28 липня 2022, 16:43

Участь у творчій акції взяли 45 митців із 15 країн світу, які загалом представили 280 робіт.

Як повідомляють на сайті міської ради, ініціатори цієї експозиції – ротарі-клуби «Одеса-Рішельє» та «Миколаїв» спільно з Гільдією власкорів Одеси.

У Вінницю виставка карикатур прибула зі Словаччини, де з цією експозицією було ознайомлено мешканців та ЗМІ міст Спішська Нова Вес і Кошице. Планується, що під патронатом МЗС України ці карикатури будуть показані у Раді Європи у Страсбурзі, а також в інших містах Євросоюзу.

На виставці також представлені роботи вінницького митця Олександра Никитюка, який з початку повномасштабного вторгнення російської федерації творить у жанрі політичної сатири.

«Дуже символічно, що саме у День Української Державності, до Вінниці завітала унікальна за своїми масштабами виставка Міжнародного конкурсу карикатур, яка вже побувала у 20 містах в Україні і не тільки. Ми-українці сильні коли підтримуємо один одного поблизу і на відстані, на фронті і в тилу», - каже директор департаменту маркетингу міста та туризму Олександр Вешелені.

В рамках виставки було також проведено церемонію погашення тематичних марок з карикатурами “Ассоль вже не та…”, основою якої стала карикатура художника Віктора Джеваги. І «Святий Миколай рятує Миколаїв», які через свою історію стали основами для створення марок, тематичних конвертів, монет у волонтерському проєкті допомоги прифронтовим територіям.

Виставку карикатур можна переглянути упродовж 28 липня в креативному просторі «Артинов».

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :