Новини

У Вінниці приймають творчі роботи на конкурс "Права людини очима молоді"

13 квітня 2021, 16:18

Переможець конкурсу отримає графічний планшет.

Про це в ефірі радіо "Місто над Бугом" розповіла директорка Вінницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталя Смішна. У конкурсі можуть взяти участь учні загальноосвітніх навчальних закладів, спеціалізованих шкіл, гімназій, ліцеїв, професійно-технічних училищ і студенти коледжів Вінницької області.

Для цього необхідно створити комікс, де має бути змодельована одна конкретна ситуація про порушення прав людини та механізми їх захисту у форматі "Що робити, якщо…". Обсяг робіт - не більше п’яти аркушів формату А4. Комікс створюється від руки на папері у техніці акварель, гуаш, олівець, фломастер, вугілля, туш, чорнила, маркери або в графічному редакторі.

"Роботи можуть бути різні, вони можуть як на одному листочку бути, так і до п'яти листків формату А4. Діти можуть малювати від руки, можуть в графічному редакторі. Головне - щоб відчути, як вони бачать вирішення цієї проблеми і які проблеми вони виокремлюють. Я вважаю, що, якщо ми проаналізуємо, то ті проблеми, про які вони говорили в 2017 році і зараз будуть трохи різні", - розповіла Наталя Смішна.

За словами Наталі Смішної, робота може бути як індивідуальною, так і колективною. Для участі у Конкурсі необхідно подати створений комікс в електронному вигляді або надіслати його поштою. До кожної роботи треба додати супроводжувальний лист з персональними даними конкурсанта: ПІБ; повна дата народження; адреса проживання, контактний телефон й назва навчального закладу. Приймання заявок триватиме до 30 квітня.  

"Минулого разу ми дітей нагороджували лише дипломами, також дарували скетчбуки. Цього разу головним призом буде графічний планшет, який може бути потім приєднаний до гаджетів. Крім того, будуть USB-накопичувачі. Тож без призів ніхто не залишиться", - додала Наталя Смішна.

Поділитися :