Новини

У Вінниці продовжать капітальний ремонт багатоповерхівок: департамент оприлюднив плани на 2022 рік

14 січня 2022, 10:44

Цьогоріч заплановано капітально відремонтувати покрівлі у 24-х багатоквартирних будинках.

Очільник відомства Роман Фурман розповів "Місту над Бугом", що минулого року усі поставлені завдання були виконанні та навіть перевиконані, тож сподіваються, що цього року також вдасться зробити більше, аніж запланували:

«У нас суттєво були перевиконані планові показники, наприклад, було заплановано відремонтувати 29 покрівель, фактично зробили 40, планували відремонтувати 18 інженерних мереж, відремонтували 43 інженерні мережі в будинках, тобто суттєве перевиконання. Воно пов’язане насамперед з економією бюджетних коштів, з тендерними процедурами, а, по-друге, співфінансування 30% дозволяє збільшити кількість будинків, які ми ремонтуємо», - розповів пан Роман.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


За словами Романа Фурмана цього року заплановано здійснити капітальний ремонт покрівель у 24-х багатоквартирних будинках. З них 22 будинки отримають новий дах за кошти міського бюджету, оскільки в них створено ОСББ. У 9 багатоповерхівках планують відремонтувати міжпанельні стики. У 18 будинках буде проведено капремонт інженерних мереж. Також у 2022 році мають облаштувати пандуси біля входів у 9 під’їздів; відремонтувати ліфти в 6-ти під’їздах та встановити у них системи безпровідної диспетчеризації. В планах департаменту — відремонтувати 15 прибудинкових територій та 7 контейнерних майданчиків.

«Усі ці плани протягом січня, впродовж 2 тижнів, будуть оприлюднені на сайті міської ради в розділі «Департамент житлового господарства», де буде поадресний перелік і кожен охочий може ознайомитися з ним і пересвідчитись чи потрапив його будинок до бюджету на 2022 рік. При визначенні планів врахували пріорітетність, в першу чергу мова йде про технічний стан, у наскільки критичному стані перебувають конструктивні елементи, для того, щоб приділити увагу всім, хто цього потребує, у найкоротший термін», - пояснив керівник департаменту.

Ремонт багатоповерхівок проводиться за програмою співфінансування. Умови участі незмінні: 70% витрат покриває міський бюджет, решту коштів докладають мешканці. У міській раді також зазначили, що за результатами щорічного всеукраїнського муніципального опитування, яке 2021 року проводив Міжнародний республіканський інститут, Вінниця є лідером серед українських міст з облаштування дворів та прибудинкових територій багатоповерхівок.

Читайте також:
У Вінниці оновили дитячий садочок №21

Поділитися :