Новини

У Вінниці протягом 2020 року очистили більше кілометра Південного Бугу

27 листопада 2020, 09:19

Згідно з довгостроковими планами міської влади, з 2030 року вінничани зможуть пити воду з крану без кип'ятіння.

Як повідомив на своїй фейсбук-сторінці вінницький міський голова Сергій Моргунов, у Вінниці розпочалось масштабне очищення Південного Бугу. Протягом цього року, незважаючи на карнтин, розчистили більше 1 км річки. Це ділянка від об’їзного мосту у напрямку водоканалу. Тільки у цьому році техніка викачала майже 90 тисяч кубометрів намулу. Після розчистки фарватеру глибина дна збільшилась до 4-6 м, тоді як раніше в окремих місцях ледве сягала метра. Вода прибуває, а течія відновлюється. Це важливо для відновлення екосистеми водойми. Якщо цим не займатися далі, річка буде більше замулюватись і «цвісти», що впливатиме на колір води і її запах. 

Весь проєкт по оздоровленню водойми розрахований на 6 років, оскільки загальна протяжність Бугу у межах Вінниці майже 13,4 км. Цього року виконали третину від обсягів першої черги цього комплексного проєкту. Але результати вже є: вода у районі водозабору стає чистішою. 

"Очистка самої річки не єдина, хоч і важлива складова вирішення питання якості води. І ми зробимо все можливе, щоб, згідно з нашими довгостроковими планами розвитку до 2030 року, вінничани могли пили воду з крану без кип’ятіння. Це стратегічна мета для всієї громади", - наголосив Сергій Моргунов.

Поділитися :