Новини

У Вінниці проведуть громадське обговорення щодо плану розвитку прибережної зони відпочинку пляжу «Кумбари»

10 січня 2022, 15:14

Наразі дискутують щодо першої черги першої черги робіт – благоустрою пляжу.

Оголошення опубліковано на сайті міської ради. Як розповів «Місту над Бугом» Яків Маховський, директор міського департаменту архітектури та містобудування, у планах загалом проведення благоустрою значно більшої території. Зокрема, йдеться про територію на березі річки Південний Буг – між Київським мостом, вулицею Крутий узвіз і парком «Кумбари», де збереглись старовинні сходи, спроектовані архітектором Артиновим:


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


«В нас є дозвіл на розробку детального плану території, в який входить набагато більша територія. Він розбитий на дві черги. Перша черга – це пляж. Передбачений просто благоустрій цієї території, де будуть лавочки, можливо басейни. Басейн може бути і тимчасовий (збірний/розбірний). Для цього і робиться громадське обговорення. Тобто, ми бачимо там такий благоустрій цієї території, але якщо люди, наприклад, вважають, що непотрібен басейн, непотрібні лавочки, потрібно засипати піском і зробити відкриту волейбольну площадку, то буде волейбольна площадка. Друга черга включатиме усі «Кумбари», де є сходи, де є пам’ятка архітектури на Миколи Оводова, 1. Ми будемо проводити відкритий архітектурний конкурс», - пояснив пан Яків.

Тож на першому етапі на березі Південного Бугу, а саме на пляжі Кумбари планують облаштувати три басейни (збірно-розбірної конструкції), роздягальні, кафе, невелику парковку на 8 автомобілів. Також планується пляж з добудовою дерев’яних пірсів, які виходять у річку. З основними техніко-економічними показниками детального плану території, графічними матеріалами та додатковою інформацією можна ознайомитись в департаменті архітектури та містобудування за адресою вул. Пушкіна, 38.

Пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі міським департаментом правової політики за адресою: вул. Соборна, 59, каб. 710, тел. 59-51-55, або за допомогою електронної пошти: info@vmr.gov.ua до 07 лютого 2022 року включно. Анонімні пропозиції не розглядатимуть.

Читайте також:
Департамент енергетики, транспорту та зв'язку Вінницької міськради оприлюднив цілі на 2022 рік

Поділитися :