Новини

У Вінниці провели хакатон "Криголами: створюємо світ без домашнього насильства"

29 листопада 2023, 09:38

Під час хакатону експертки навчали студентів училища проєктного менеджменту в системі запобігання домашньому та гендерно зумовленому насильству, розповіли як створювати проєкти та писати гранти з теми домашнього та гендерно зумовленого насильства.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, в Україні продовжують проводити заходи до акції "16 днів проти насильства". Вінниця долучилася до неї не тільки спортивним забігом. Зокрема, 27 листопада у місті пройшов хакатон «Криголами: створюємо світ без домашнього насильства». Захід відбувся у Вищому професійному училищі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності м. Вінниці на запрошення психолога закладу Діани Рекало.

Хакатон організували у формі гри «Криголами», яка посприяла тіснішій комунікації та закріпила набуті знання в ігровому форматі. Під час заходу експертки навчали студентів училища проєктного менеджменту в системі запобігання домашньому та гендерно зумовленому насильству, розповіли як створювати проєкти та писати гранти з теми домашнього та гендерно зумовленого насильства.

"Гра “Криголами” спрямована на те, щоб навчити активістів громади писати та реалізовувати проєкти щодо протидії домашньому на гендерно зумовленому насильству. Червоною ниткою у ході гри іде навчання та обговорення проблем домашнього насильства та насильства за ознакою статі, актуалізація своїх знань та набуття нової інформації. Під час гри учасники відповідають на питання і таким чином дізнаються нове", - зазначила психологиня Вінницького міського центру соціальних служб Олена Гудімова.

Для довідки: 

Настільна гра підготовлена в межах програми UNFPA з протидії та запобігання гендерно зумовленому насильству, що здійснюється за фінансової підтримки урядів Великої Британії та Канади, а також у співпраці з ГО «Інноваційні соціальні рішення».


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :