Новини

У Вінниці провели планову дезінфекцію громадських колодязів

10 жовтня 2023, 14:15

У центрі уваги – криниці загального користування. Лише у приватному секторі продезінфікували понад 400 таких об’єктів.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, дезінфікаційні роботи проводять двічі на рік - навесні та восени. Оскільки велика кількість містян надає перевагу саме воді з криниць, вода в них має максимально відповідати усім параметрам якості та безпечності. Відтак, впровадження знезаражувальних заходів не припиняються навіть попри повномасштабну війну. На її тлі значення колодязів зростає до рівня стратегічних об’єктів.

"Вінницька громада продовжує готуватися до викликів війни, зокрема до будь-яких сценаріїв проходження зимового періоду. У разі найкритичніших ситуацій, криниці стануть важливим джерелом питної води для людей. Тому маємо підтримувати необхідну її якість", - наголошує голова Асоціації органів самоорганізації населення м. Вінниця Наталія Панчук.

Для знезараження використовують хлор. Одна невеличка пігулка здатна мінімізувати розмноження небезпечних бактерій та шкоду від можливого потрапляння ззовні природних домішок.

Крім того, за словами Наталії Панчук, на постійному контролі міської ради також перебуває належний стан криниць. Заходи з їх ремонту, зокрема у приватному секторі міста проводять щороку за заявками квартальних комітетів. Під час робіт, за необхідності, лагодять конструкції, замінюють корби, дашки чи хатинки, облаштовують бетонні відмостки. Турбуються й про привабливий зовнішній вигляд, фарбуючи елементи. Таким чином протягом серпня-вересня оновили 28 колодязів.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :