Новини

У Вінниці провели тренінг із написання проєктів для заявки на отримання грантів

14 вересня 2023, 14:17

Програма навчань включала розгляд широкого кола питань: від того як спланувати терміни і правильно вибрати концепцію, – до того як оформити та подати проєкт на здобуття гранту.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, протягом двох днів, 12 і 13 вересня, представники Вінницької міської ради, комунальних підприємств і громадських організацій вчилися, як грамотно оформляти свої ідеї в проєкти для отримання грантів. Цей навчальний курс був проведений в рамках Проєкту Ради Європи й ведуть його досвідчені фахівці. Досягнення успіху в грантових конкурсах потрібно мати бажання і певні знання - це ключ до можливості отримати фінансування від міжнародних та інших донорів для реалізації своїх проєктів.

Тренінг "Планування та проєктна діяльність громадських організацій" відбувся за організаційної підтримки КП "Інститут розвитку міст" і зібрав велику кількість учасників у хабі "Місто змістів". Серед них були представники різних громадських організацій Вінниці, структурних підрозділів міської ради та комунальних підприємств. Експертка Ради Європи з розвитку громадянського суспільства та адвокації Лариса Кобелянська та голова ГО "Розвиток демократії" Елла Ламах, які мали досвід і практичні знання, провели навчання з написання грантів. Протягом двох днів учасники отримали теоретичні знання і практичні навички.

"Час не стоїть на місці, відповідно до реалій змінюються й правила та вимоги до написання проєктів. Втім, є те, що залишається незмінним: гранти – це один із найефективніших інструментів залучення додаткових коштів для розвитку територіальної громади та України в цілому", – зазначають тренери-консультанти.  

Такі тренінги дають можливість учасникам стати сміливішими та проявляти креативність у написанні грантів для участі у конкурсах.

«Наразі є багато можливостей для залучення фінансової підтримки, в тому числі міжнародної. Ми зацікавленні в тому, щоб така робота була системною. Переконані, що отриманні під час тренінгу знання допоможуть громадянському суспільству розвиватися, послідовно та впевнено втілюючи свої проєкти у життя. А це вагомий внесок як у добробут громади, так і наближення Перемоги», – розповіла директорка департаменту кадрової політики Вінницької міської ради Тетяна Ласкавчук.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :