Новини

У Вінниці проводять тренінги для мобільних бригад з вакцинації проти COVID-19

3 березня 2021, 09:56

Медиків навчатимуть організовувати та проводити щеплення та надавати першу допомогу в разі реакції на вакцину.

Як інформують на сайті Вінницької ОДА, протягом 2-3 березня навчання пройдуть члени мобільних бригад ЦПМСД Гайсинського, Козятинського та Хмільницького районів. Цього тижня проведуть два тренінги: 2-3 та 4 -5 березня. Заняття відбуваються у Вінницькому обласному лабораторному Центрі. Навчання організували обласний Департамент охорони здоров`я та реабілітації спільно з Вінницьким обласним Центром громадського здоров'я. 

Медиків навчатимуть правил організації і техніки проведення щеплень від гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом SARS- CoV-2, а також навичкам надання невідкладної допомоги в разі розвитку післявакцинальних реакцій чи ускладнень. Окрім цього, медичні працівники вчитимуться фіксувати дані про щеплення в системі e-Health та робити зведений звіт.

"У рамках першого дня тренінгу члени вакцинальних бригад, які щеплюватимуть проти коронавірусної інфекції населення Вінницької області, будуть проінструктовані згідно з глобальними рекомендаціями щодо імунізації та безпеки вакцин. Цього тижня навчання пройдуть 8 мобільних бригад – 40 медичних працівників", – зауважила регіональний координатор вакцинації від COVID-19 Тетяна Бондаренко.

Фото: www.vin.gov.ua

Поділитися :