Новини

У Вінниці пройшли тренінги з допомоги травмованим на догоспітальному етапі

30 серпня 2023, 16:14

На курсах розповіли що робити, коли в людини відкрилася кровотеча, або ж спостерігається зупинка дихання. 

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, алгоритму дій у цих та інших випадках протягом 29 та 30 серпня навчались дві групи вінничан під час курсу-тренінгу "Допомога травмованим на догоспітальному рівні". Заняття проходили на базі молодіжного центру "Квадрат". 

Інтенсивна програма курсу включала насичену теоретичну частину, по завершенню якої слухачі курсу мали змогу попрактикуватись у наданні допомоги на сучасних медичних тренажерах з використанням дефібриляторів, турнікетів, тощо. Фахівці також показали, які найпростіші підручні засоби можуть стати у нагоді за правильного їх використання.

"Метою тренінгів є підвищення обізнаності людей в питаннях надання допомоги при виникненні надзвичайних ситуацій, а також засвоєння практичних навичок, необхідних для врятування та збереження життя людини у невідкладному стані. Такі знання дуже важливі, адже іноді, щоб вирвати людину зі смертельних лещат, є лише кілька хвилин. І не завжди можна розраховувати, що за цей час встигнуть до місця дістатися медики", - зазначила директорка департаменту кадрової політики Вінницької міської ради Тетяна Ласкавчук.

Тренінги відбувалися за програмою, розробленою за сучасними європейськими стандартами. Тренерами були справжні професіонали – парамедики. Вони у доступній формі розповідали та показували, зокрема як накласти шину, зупинити кровотечу, звільнити дихальні шляхи у потерпілого. Зазначали, більше навчених рятувати людей – це однозначно менше смертей на догоспітальному етапі й в подальшому для медиків більше можливостей для лікування.

По завершенню тренінгового курсу усі слухачі отримали сертифікати за успішне його проходження.

 


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :