Новини

У Вінниці пройшов мовний квест для відвідувачів Терцентру

11 жовтня 2023, 15:32

Люди поважного віку змагалися за звання кращого знавця мов: української, англійської та польської. 

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, 11 жовтня підопічні Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування взяли участь у мовному квесті. До заходу долучились 25 людей "срібного" віку. 

"У нас є чудова традиція – щороку проводити квести для відвідувачів. Підопічні Терцентру полюбляють активно проводити час, спілкуватися та дізнаватися нове. Для людей поважного віку це і приємно, і корисно", – зазначила завідувачка відділення денного перебування Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Вікторія Вдовцова.

На денному відділенні Терцентру функціонують різні факультети для людей літнього віку. Зокрема, щотижня проводяться заняття з польської, української та англійської мов. Учні цих гуртків об’єдналися у три команди, щоб позмагатися один з одним у кращому знанні філології. Задля справедливості, кожна команда складалася з представників різних мовних факультетів.

Кожна команда розпочала квест з отримання "подорожнього листа". На кожній "станції" із завданнями організатори виставляли бали за правильні відповіді. Усього "станцій" було чотири: англійська, польська, українська мови та "Пісенний вернісаж". Завдання включали сортування слів за алфавітом, підбір до іменників прикметники польською мовою, назвати кольори кульок англійською мовою, вірно промовити скоромовки, знайти зайве слово та багато іншого. У завершальному етапі команди змагалися в знанні українських народних пісень.

"Вивчати мови корисно для всіх, а особливо – для літніх людей. Це профілактика від хвороб, пов’язаних із пам'яттю, до яких схильні люди поважного віку. Вивчення нового спонукає нас свідомо мислити та активно жити. Адже відомо: ти стільки разів людина, скільки мов ти знаєш", – розповіла викладачка української мови Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Ганна Плотицька.

Після закінчення квесту команди отримали грамоти. 

Фото: Вінницька міська рада 

Поділитися :