Новини

У Вінниці розписали стіни дитячого відділення обласної психоневрологічної лікарні імені Ющенка

24 вересня 2020, 09:54

За задумом авторок стінопису, малюнки допомагатимуть маленьким пацієнтам швидше одужати. А кошти на втілення ідеї зібрали з продажу квитків на екскурсії в медзакладі.

Вінницькі художниці Марина Карпенко та Ірина Прокопчук розписали стіни дитячого відділення обласної психоневрологічної лікарні імені академіка Ющенка.

Ідея виникла у завідувачки дитячого відділення Анастасії Свинарчук. Кошти на фарбу і пензлі зібрали, проводячи тематичні екскурсії в медичному закладі. Про це  "Місту над Бугом" розповіла гідесса Тетяна Рибак, яка  проводила для вінничан ці екскурсії.  За пів року їй вдалось зібрати близько 15 тисяч гривень. Це кошти з продажу квитків та благодійні внески.

«Ми справді закрили потребу по меблях частково. Та змогли купити фарби для того, щоб дівчата художниці розписали стіну. Канцтовари також неодноразово підвозили закривати теж ці потреби тому, що терапія вона з дітьми дуже приємна, легка саме через творчі матеріали». - розповіла пані Тетяна Рибак 

Над створенням  стінопису  художниці Марина Карпенко та Ірина Прокопчук  працювали чотири дні. На їхню думку, малюнки допомагатимуть маленьким пацієнтам швидше одужати та налаштовуватимуть їх на позитивні емоції.

«Ми креслили розгортки стін, обговорювали із заввідділення, що це може бути й ми намагалися створити максимальний затишок тут, щоб діткам було тут комфортно. Головна ціль, все-таки була, більш урізноманітнити прості, білі стіни, зробити щось таке і реальне і казкове». - розповіли художниці Марина Карпенко та Ірина Прокопчук  

Шестиметровий стінопис з пейзажами прикрашатиме стаціонарне відділення психоневрологічної лікарні, яке розраховане на 50 ліжок. Там лікують діток з аутизмом, розладами поведінки та емоцій. 

Фото з допису у Фейсбук Тетяни Рибак 

 

Поділитися :