Новини

У Вінниці розпочали капремонт ліфта в багатоповерхівці на вулиці Янгеля, 73

16 липня 2024, 12:13

На випадок непередбачених ситуацій, ліфт обладнають системою безпровідної диспетчеризації, яка дозволить напряму зв'язатися з диспетчером аварійної служби.

Як зазначається на сайті Вінницької міської ради, споживатиме менше електроенергії. В четвертому під'їзді багатоквартирного будинку на вулиці Янгеля, 73 розпочали капітально-відновлювальний ремонт ліфта. Роботи виконують коштом міського бюджету в межах першого безкоштовного ремонту для будинків з ОСББ. Це вже четвертий підйомник, який оновлять в цьому будинку за останні два роки.

“Згідно з цією програмою, після створення ОСББ, мешканців можуть вибрати один з видів капітального ремонту, який буде виконано бюджетним коштом. Таким чином, можна відремонтувати, наприклад, ліфт, покрівлю, будинкову систему опалення чи щось інше на вибір. Мешканці даного будинку - обрали для себе ремонт ліфтів”, - розповідає директор департаменту житлового господарства міськради Віталій Місецький.

В межах ремонту тут замінять старі щити кабіни з дсп на нові – з нержавіючої сталі. Вони виглядають більш естетично та є більш довговічними, оскільки не ржавіють та не потребують фарбування. Крім того, в кабіні оновлять підлогу, стелю та механізми. Роботи виконують працівники КП “Вінницяміськліфт”.

“Крім ремонту безпосередньо кабіни планується оновити і інше устаткування. Зокрема, будуть встановлені нова шафа керування з частотним перетворювачем та лебідка. Це дозволить зменшити споживання ліфтом електроенергії на 20% та забезпечити більш плавну роботу підйомника”, - зазначає очільник департаменту.

Працівники підрядної організації мають замінити тягові канати, канати обмежувачі швидкості, проводку, дзвінок тощо. Замінять новими також двері ліфта на першому поверсі, тут же - встановлять тактильну кнопку виклику ліфта, а в самому ліфті планується встановлення енергоощадного освітлення та нових кнопок виклику.

Цього року КП “Вінницяміськліфт” вже встановили три такі станції. Минулого року - ще 12. Загалом, з початку року у в обласному центрі уже капітально відремонтували підйомники за наступними адресами: вулиця Г. Григоренка, 67, вулиця А. Кримського, 48, вулиця А. Янгеля, 73 (3 під'їзд) та вулиця Келецька, 124. Крім того, кілька ОСББ оновили свої ліфти, зокрема щити кабін, за власною ініціативою та коштом.

Наразі працівники підрядної організації також капітально ремонтують ліфт в третьому під'їзді житлового будинку на вулиці Д. Майбороди, 37. Тут замінюють кабіну ліфта.

Ілюстрація: Вінницька міська рада

Поділитися :