Новини

У Вінниці розпочали капремонти прибудинкових територій багатоквартирних будинків

30 серпня 2022, 16:33

Ремонт вже провели біля будинку по вулиці Левка Лук'яненка, 58 та розпочали по Хмельницькому шосе, 77,  Стельмаха, 17 та Ващука, 41. До кінця року планують відновити 12 дворів після попередньої заміни зовнішніх мереж водо- та теплопостачання.

Директор міського департаменту житлового господарства Роман Фурман розповів, що капітальний ремонт прибудинкових територій – це один із найпопулярніших видів робіт серед вінничан. Щороку  спільно з мешканцями обговорюються деталі робіт, після чого  робиться ремонт. 

Ремонт ми виконуємо комплексно. Зазвичай, це асфальтування проїжджої частини, тротуарів з плитки, вимощення навколо будинку. Обов'язково передбачаємо бордюри з пониженням для доступності маломобільних груп населення. Також у дворах додатково встановлюємо лавочки, облаштовуємо парковки та виконуємо інші роботи, які ініціюють мешканці, - каже пан Роман. 

Перед початком капітального ремонту прибудинкових територій, департамент міського господарства замінює зовнішні  інженерні мережі. Така система виконання використовується у Вінниці вже понад п’ять років. Завдяки такому комплексному підходу вдається уникнути аварійних ситуацій на мережах та руйнувань асфальтного покриття під час усунення наслідків проривів.

Поділитися :