Новини

У Вінниці розпочалось будівництво багатоповерхівки для переселенців по вул. Сергія Зулінського

21 грудня 2020, 12:41

Наразі за кошти міської ради виготовили проєктно-кошторисну документацію, забудовник вже розпочав завозити будматеріали.

21 грудня відбулось підписання меморандуму про співпрацю між обласною державною адміністрацією та ГО "Об’єднання переселенців "Спільна справа". У документі йдеться, зокрема, про будівництво багатоквартирного житлового будинку для внутрішньо переміщених осіб. Про це інформують на сайті Вінницької обласної державної адміністрації. 

Напередодні, у 2017 році, громадські активісти ініціювали створення Житлово-будівельного кооперативу "Спільна справа" для внутрішньо переміщених осіб, які проживають в області. У травні 2018 року стартував процес щодо вирішення питання виділення земельної ділянки під будівництво кооперативного житла. Наступного року відбулись громадські слухання, де прийняли рішення про виділення земельної ділянки згідно з перспективним планом розвитку північної частини міста, в районі побудови нового мікрорайону по вул. Сергія Зулінського.

"За підсумками будемо мати результат – задоволені потреби у житлі для внутрішньо-переміщених осіб, збудований житловий будинок на 7 поверхів та 105 квартир, а також комерційні (офісні) приміщення цокольного поверху, які можуть забезпечити потребу внутрішньо-переміщених осіб в робочих місцях", - йдеться в дописі.

У 2020 році були видані містобудівні умови та обмеження. Вінницька міська рада виділила 1100,0 тисяч гривень для виготовлення проєктно-кошторисної документації щодо будівництва багатоквартирного житлового будинку для ВПО та проведення експертизи. Крім цього, цьогоріч в оренду передали земельну ділянку площею 0,6200 га  для будівництва й обслуговування багатоквартирного житлового будинку по вул. Сергія Зулінського.

Наразі завершили виготовлення проєктно-кошторисної документації (проєктна організація ПП "Особняк центр"). Крім того, визначили підрядну організацію-забудовника - ПП "ТЕХПРОБУД", з яким підписали відповідний договір. Як повідомляє голова ГО "Спільна справа" Юрій Зиков, підрядник вже розпочав виконання будівельних робіт (зокрема, розчистили ділянку під забудову, завозяться будівельні матеріали тощо). Також оптимізували технічні умови на проєктування мереж водопостачання та водовідведення для даного житлового будинку. Зауважимо, вартість будівництва - 61,5 мільйон гривень.

"Ми йшли до цього моменту вже три роки, і нарешті це можливо, хочу подякувати людям, місту і всім хто допомагав нам протягом цього часу. ДУЖЕ ДЯКУЮ!!!!" - наголосив Юрій Зиков.

Фото - сайт Вінницької ОДА та фейсбук-сторінка Юрія Зикова.

Поділитися :