Новини

У Вінниці розпочато кримінальне провадження за підкуп виборців

12 жовтня 2020, 16:50

Національна поліція у Вінницькій області розслідує 6 кримінальних проваджень за грубе порушення виборчого законодавства

В коментарі  «Місту над Бугом» Анна Олійник, речниця Нацполіції у Вінницькій області повідомила, що від початку виборчої кампанії поліцією Вінниччини зафіксовано 72 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства. На порушників складено 14 адміністративних протоколів. За результатами розгляду повідомлень розслідується шість кримінальних проваджень: зокрема,  за фактом підкупу виборців, нанесення тілесних ушкоджень кандидату в депутати, підробки документації, хуліганств та крадіжки білборду.

 "Буквально остання інформація про те, що представники однієї з політичних сил надавали безоплатно послуги дітям в центральному парку м.Вінниці на одному із атракціонів, і роздавали також свою агітаційну продукцію. На підставі цієї заяви внесено відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею сто шістдесят - це підкуп виборця", - розповіла Анна Олійник.  

Зокрема, йдеться про місцевий осередок політичної партії «За майбутнє».  11 жовтня у Вінниці в центральному парку вони  влаштували захід для дітей, учасникам якого пропонували безкоштовно покататися на прогулянковому паровозику, також пригощали соком і роздавали повітряні кульки та футболки з символікою партії.  Під час цього заходу на сцені, розташованій на Фонтанній площі в парку, було прикріплено банери з символікою політичної сили, а також було прикрашено паровозик, на якому катали дітей. А це є грубим порушенням виборчого законодавства.

Тож наразі розпочато кримінальне провадження.

Поділитися :