Новини

У Вінниці розпочався тиждень тестування на ВІЛ та вірусні гепатити

24 листопада 2021, 11:32

Швидкі тести на виявлення цих патологій можна зробити з 22 до 28 листопада у Клінічному центрі інфекційних хвороб та у свого сімейного лікаря.

Як повідомляє Департамент охорони здоров'я, раніше у Вінниці працювала лабораторія, де робили експрес-тести. Цього ж року у зв’язку з тим, що Вінниччина потрапила до «червоного» рівня, лабораторія не працює.

«Ми планували роботу лабораторії, однак пандемія вносить свої корективи. Щодня наші працівники рятують життя пацієнтів із коронавірусною хворобою. Проте, ми працюємо й в інших напрямках. І усі охочі можуть пройти тестування на виявлення ВІЛ та гепатитів у нашому центрі з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 16:00», - зауважив директор Клінічного центру інфекційних хвороб Ігор Матковський.

За інформацією Клінічного центру інфекційних хвороб, за період з 1 січня по 1 листопада, цього року в області вперше було офіційно зареєстровано 174 ВІЛ- інфікованих осіб. Вперше діагноз СНІД встановлено 94 особам. За цей період померло 69 ВІЛ-інфікованих осіб , в тому числі від СНІДу - 34 особи. Всього на антиретровірусному лікуванні знаходиться 2200 хворих, в тому числі 49 дітей.

Поділитися :